header 1

Gaanderense jongeren op gezond gewicht!

 

Een gezonde jeugd, dat is wat we willen in Nederland! Overgewicht is echter een groeiend probleem in ons land. In de gemeente Doetinchem is het gemiddelde overgewichtpercentage onder jongeren 14%. De gemeente Doetinchem wil dit probleem aanpakken en heeft zich daarom aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). JOGG is een bewezen effectieve landelijke aanpak die ervoor zorgt dat we de doelstelling ‘overgewichtpercentage terugdringen’ kunnen bereiken.

 

JOGG is een wijkgerichte aanpak; alle partijen in een wijk of dorp kunnen een bijdrage leveren aan bovengenoemde doelstelling. Tijdens twee inspirerende bijeenkomsten zijn vele Gaanderense partijen enthousiast geraakt om aan de slag te gaan met de JOGG aanpak. Samen gaan we ons inzetten voor een gezonde jeugd, die opgroeit in een gezonde omgeving. Gaanderen mag zichzelf dan ook een echt JOGG-dorp noemen!

Gezonde voeding en voldoende bewegen

Via informatie uit de wijk zijn we tot de conclusie gekomen dat Gaanderen goed scoort op ‘beweging/sport’. Veel kinderen in Gaanderen zijn namelijk lid van een sportvereniging. En dat is een positief vertrekpunt! Dat betekent dan ook dat de winst vanuit JOGG valt te behalen op voeding. In de komende jaren gaat JOGG regisseur Corine Koning samen met scholen, sportverenigingen, de supermarkt, het wijknetwerk, buurtcoaches, zorgprofessionals en ouders aan de slag met verschillende JOGG activiteiten.

JOGG met ons mee!

Iedereen kan een steentje bijdragen aan de JOGG aanpak, u ook. We hebben een ambitieuze doelstelling, maar JOGG zit in kleine dingen. Er zijn veel kleine veranderingen mogelijk om het vandaag iets beter te doen dan gisteren. Ik eet vandaag een extra sinaasappel!

Wilt u meer informatie over JOGG?

U kunt kijken op www.jogg.nl  of contact opnemen met JOGG regisseur Corine Koning via telefoonnummer 06-14 42 10 26  of via   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kalender